Fairtrade keurmerk voor vijf winkeliers

Foto Willem Krol

Noordwijk – Supermarkt Dirk, Boekhandel Van Der Meer, Bloemenwinkel Roses Only, Koetshuys Kaas en Ammerlaan de Bakkers mogen het officiële gemeentelijke fairtrade keurmerk voeren. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan bedrijven en organisaties die Fairtrade producten gebruiken of verkopen.

Tijdens de opening van de Fairtradeweek, zaterdag, kregen ze van wethouder Marie José Fles en burgemeester Jan Rijpstra symbolisch het keurmerk. Aansluitend was een proeverij waar bezoekers konden kennismaken met fairtrade producten van de winkeliers. Ook presenteerde de Wereldwinkel Noordwijkerhout het Fairtrade assortiment. Daarnaast organiseert de Bibliotheek Noordwijk een expositie over Fairtrade met boeken en producten uit de Wereldwinkel.

Bij Fairtrade krijgen producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten, zodat zij kunnen investeren in hun toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here