“Geen zicht op zak- en kleedgeld Lisser jongeren in instellingen”

Lisse – Het is onbekend of en hoeveel kleed- en zakgeld Lisser jongeren krijgen die in jeugdinstellingen verblijven. Dat schrijven B&W in antwoord op vragen over het onderwerp van de CDA-fractie. Aanleiding was een rapport van de Kinderombudsman, waaruit bleek dat het vaak mis gaat met de financiĆ«le ondersteuning van kinderen in instellingen.

Volgens B&W verbleven eind juni 20 kinderen uit Lisse in pleegzorg of een jeugdinstelling. Het college merkt echter op dat ouders en niet de gemeentes onderhoudsplicht hebben voor deze kinderen, tenzij er sprake is van een rechterlijke maatregel. In de praktijk dragen ouders niet altijd bij in het onderhoud en moet de jeugdinstelling zelf een oplossing bedenken. Wettelijke regels hiervoor zijn er niet.

Mede daardoor heeft het college geen zicht op het zak- en kleedgeld van deze kinderen. Er zijn geen signalen ontvangen dat Lisser jongeren in instellingen niet genoeg zak- of kleedgeld krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here