Grote verkeerscontrole in Noordwijk

Foto 112Bollenstreek

Noordwijk – Op het terrein van Beuk aan de Van Berckelweg is donderdagmiddag en -avond een grote verkeerscontrole gehouden door politie, douane en belastingdienst.

Op drie plaatsen in de omgeving waren scanauto’s opgesteld. Die haalden kentekenplaten van passerende voertuigen razendsnel door een database, waarin eigenaren met een belastingschuld of met politie-antecenten staan opgeslagen. Motorrijders van de politie begeleidden vervolgens voertuigen op basis van een “hit” naar de controleplaats. Daar werden de voertuigen door vijf controle-straten gehaald. Zo werd gecontroleerd op technische mankementen, maar ook op alcohol- en drugsgebruik door de bestuurders. Drie van hen werden aangehouden voor rijden onder invloed van drugs.

Door de belastingdienst werden dertien personen- en bestelwagens in beslag genomen, waarvan er tien definitief werden onteigend. Ook werd voor een bedrag van ruim € 30.000 aan openstaande belastingen geïnd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here