Hillegom is financieel gezond

Hillegom – De lokale lasten in Hillegom gaan volgend jaar met 10 euro omhoog. Dat blijkt uit de begroting 2018. Het gaat om een stijging van de afvalstoffenheffing. Volgens de gemeente is de stijging ingevoerd vanwege de toegenomen hoeveelheid afval die Hillegommers produceren. Verder meldt de gemeente dat Hillegom geen schulden heeft en dat overschotten bedoeld zijn om het wegvallen van de precariobelasting op te vangen. Deze belasting op het gebruik van gemeentegrond wordt in 2022 afgeschaft en dat scheelt straks 1,9 miljoen per jaar. Hillegom gaat ook investeren in economie. Er gaat bijna 1 miljoen naar een economisch plan voor de Duin- en Bollenstreek. De gemeenteraad buigt zich op 9 november over de begroting.

Programmabegroting 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here