Idee voor beeld van bollenreiziger in havengebied

Lisse – Lisse krijgt er mogelijk een kunstwerk bij in de vorm van een bollenreiziger. Het idee voor een bronzen beeld dat deze reiziger uitbeeldt, komt van het kunstenaarsechtpaar Frans en Truus van der Veld. Zij zijn bekend van vele, bronzen beelden in de Bollenstreek. Zij kwamen met het idee omdat in en rond het havengebied voor de geschiedenis van Lisse belangrijke gebouwen afgebroken zijn of worden zoals straks het Hobaho-gebouw. Het beeld moet ook in het havengebied neergezet worden. Het college van B & W heeft voor het beeld 50.000 euro over. Dat geld is beschikbaar omdat uit een financiĆ«le tussenstand blijkt dat Lisse 400.000 euro over houdt. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met idee. (Foto: Lisse in beeld.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here