Koper gevonden voor De Oude School

Lisse – De gemeente heeft een koper gevonden voor De Oude School aan de Heereweg. De verkoop van de Oude School verliep via een inschrijvingsprocedure. Deze partij heeft tot 26 oktober 2017 om de koopovereenkomst met de gemeente te tekenen. De openbare verkoopprocedure startte op 10 mei via een makelaar.

De gemeente benadrukte daarbij dat een plan maatschappelijke meerwaarde moest bieden en uit moest gaan van behoud en renovatie van het gebouw. De inschrijvers zijn beoordeeld op de kwaliteit van hun plan, dit woog voor 60% mee. En vervolgens het financiƫle bod, dit woog voor 40% mee. In totaal schreven elf kandidaten zich in voor de eerste ronde. Na beoordeling bleven er nog vijf inschrijvers over die doorgingen naar de tweede ronde, waarvan vier inschrijvers op 15 september hun definitieve plan hebben ingediend. De gemeente maakt de identiteit van de winnaar pas bekend na de ondertekening van de koopovereenkomst.

Al jaren spreken verschillende partijen met elkaar over de herontwikkeling van het gebied rondom het Heemskerkplein. Inwoners hebben de wens uitgesproken om De Oude School, de monumentale eik en de lindebomen te behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here