Lezing over historische splitsing Noordwijk-Noordwijkerhout stijf uitverkocht

Foto's Guus de Jong

Noordwijkerhout – Stijf uitverkocht was de Witte Kerk dinsdagavond. Zo’n 150 belangstellenden, uit Noordwijkerhout maar ook uit Noordwijk, kwamen af op de lezing van Harrie Salman.

De Noordwijkse cultuurhistoricus hield een boeiende voordracht over “Noortich voor de splitsing in Noordwijk en Noordwijkerhout”. Een actueel onderwerp gezien de fusieplannen van beide gemeenten. Salman vertelde over de opsplitsing, halverwege de 13e eeuw, over de heren van Noordwijk en Noordwijkerhout en het leven van toen. Ook de bijzondere positie van het Langeveld en De Zilk kwamen ter sprake. Het leverde veel informatie op over de beide dorpen, die soms sterk verschillen maar ook veel gemeenschappelijk blijken te hebben.

Om zoveel mogelijk mensen plaats te bieden had de gemeente Noordwijkerhout speciaal voor de lezing de Witte Kerk afgehuurd. Oorspronkelijk zou de lezing in het kleinere NoVaTo-gebouw plaatsvinden.

 

1 REACTIE

  1. ik zou wel graag een meer inhoudelijke weergave van de bijeenkomst willen lezen. Ik was die avond verhinderd, maar het onderwerp is actueel en (dus?) interessant!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here