Lisa van der Geest plaatst zich voor Nederlands Kampioenschap

Warmond – Lisa van der Geest van de Warmondse IJsclub heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap afstanden. Dit NK wordt gehouden van 27 tot en met 29 oktober in Thialf in Heerenveen. Van der Geest plaatste zich tijdens de Holland Cup/IJsselcup in Deventer. Van der Geest, rijdend voor marathonploeg MKBasics, werd tweede op de 3000 meter en bemachtigde daarmee een startbewijs voor het NK. Ze eindigde in 4.14.18 net achter de winnares van de 3km, Linda de Vries (4.13.84). Derde op het podium was Esmee Visser die de afstand in 4.14.42 aflegde.

Bij de heren deed Kees Heemskerk (WIJC) mee en hij behaalde een 9e plaats op de 1500m. Zijn tijd was 1.52.59, dezelfde tijd als de nummer acht van het klassement, Gijs Edsers. De plaatsing werd beslist op een duizendste seconde. Op de 5km reed Heemskerk naar de 10e plaats in 6.50.36.  Op zaterdag 21 oktober start de landelijke marathoncompetitie op de Jaap Eden baan in Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here