Lisa van der Geest wint eerste marathon van het seizoen

Foto: Arjen Vervoort

Warmond – Lisa van der Geest heeft zaterdag de eerste wedstrijd in het landelijke marathonseizoen gewonnen. In Amsterdam klopte ze medevluchtster Carien Kleibeuker en Elma de Vries, de cupwinnares van het vorige seizoen.

In de lichte motregen brachten de vrouwen op de Jaap Edenbaan een aantrekkelijke wedstrijd. Het waren aanvalsters die de wedstrijd maakten en daar uiteindelijk op het podium ook voor werden beloond. De beslissende ontsnapping werd gemaakt door Lisa van der Geest en haar ploeggenote Iris van der Stelt die Loes Adegeest, Margo van de Merwe, Elma de Vries en Emma Engbers meekregen. Het zestal pakte een mooie voorsprong, waarbij later Carien Kleibeuker zich nog aansloot. Adegeest en Van de Merwe konden het hoge tempo niet volgen en haakten af. De vijf die overbleven, slaagden erin het peloton op een ronde te zetten.

De strijd was nog niet gestreden. Er ontstond met nog 25 ronden te gaan een nieuwe kopgroep waarin ook Lisa van der Geest, Elma de Vries en Carien Kleibeuker zaten en die groep leek op weg naar een tweede ronde voorsprong. Iris van der Stelt ging solo in de achtervolging en ook het peloton kwam toch in beweging. De kopgroep ging niet rond maar bij het afsprinten van het peloton ging Kleibeuker aan. Lisa van der Geest kon uiteindelijk aansluiten maar voor Elma de Vries was de afstand te groot geworden en zij moest genoegen nemen met de derde plaats. In de eindsprint klopte Lisa van der Geest Kleibeuker waardoor zij haar vierde overwinning op kunstijs. Lisa heeft haar eerste Oranje leiderstrui in de KPN Marathon Cup!

Op zaterdag 28 oktober is de tweede marathonwedstrijd, in Leeuwarden. De dag ervoor, vrijdag 27 oktober om 19.40 wordt de 3000m van het Nederlands Kampioenschap afstanden verreden in Thialf in Heerenveen waarvoor Lisa een startplek heeft verdiend tijdens de IJsselcup.

Foto: Arjen Vervoort

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here