Lisse wil nieuw armoede-onderzoek

Lisse – Als het aan B&W van Lisse ligt, komt er binnenkort weer een armoedemonitor of minima-effectrapportage. Het laatste onderzoek dateert uit 2007. Dat antwoordt het college op vragen van de CDA-fractie over het armoedebeleid in de gemeente.

Men wil vooral weten of de economische crisis, de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de vestiging van vluchtelingen en arbeidsmigranten het beeld in Lisse hebben veranderd. Op basis van de uitkomsten kan worden bepaald of er een nieuw armoedebeleid moet worden ontwikkeld. B&W stellen voor, mede vanwege de kosten, het onderzoek samen te doen met Hillegom en Teylingen.

In 2018 moet er in ieder geval beleid gemaakt worden voor kinderen in armoede, aldus het college.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here