Noordwijk genomineerd voor Kunststad van het jaar

Noordwijk – Noordwijk is samen met negen andere gemeenten genomineerd voor de titel Kunststad van het jaar.

Noordwijk neemt het op tegen Barneveld, Blaricum, Eindhoven, Gennep, Leiden, Maastricht, ’s-Hertogenbosch, Sint Anthonis en Weesp. De nominatie hebben de plaatsen te danken aan een combinatie van stemmen van inwoners en wethouders met Kunst en Cultuur in de portefeuille. De genomineerden moeten nu vragen over onder meer het kunstbeleid beantwoorden. Een negenkoppige vakjury kiest vervolgens de winnaar.

De verkiezing wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Kunstweek, dit jaar van 4 t/m 12 november. De Kunststad van het jaar krijgt op zaterdag 11 november een trofee overhandigd die door Lidy Ponte is gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here