Noordwijk koopt tekening gemeentehuis voor zacht prijsje

Noordwijk – De gemeente Noordwijk is sinds kort in het bezit van een historische bouwtekening van het gemeentehuis. De tekening werd aangeboden op een Engelse veilingsite. Voor ‘een mooie prijs’ kon de tekening gekocht worden. De tekening hangt nu op de kamer van wethouder Dennis Salman. Eigenlijk zijn het vier tekeningen van verschillende kanten van het gemeentehuis. Het gebouw is in Neo-Hollandse Renaissance, in 1887 gebouwd naar een ontwerp van de architect Nicolaas Molenaar (1850-1930) door aannemer A.J. Overmeer. Het gebouw is in 1924 aan de noordwestgevel uitgebreid door aannemer K. de Bes. Woerden vond destijds het Noordwijkse gemeentehuis zo mooi dat ze de tekeningen hebben opgevraagd en hetzelfde gemeentehuis hebben gebouwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here