NOVO pakt set tegen US

Na het debuut in de tweede divisie tegen Spaarnestad vorige week, mochten de volleyballers van NOVO afgelopen zaterdag aantreden tegen US op de Amstelcampus. Wat niet onverdienstelijk bleek, maar helaas bleef ook dit keer de winst uit.
NOVO speelde een paar jaar geleden nog tegen het 2e team van de studentenvereniging US en dit jaar dus tegen het vlaggenschip. NOVO is een onbekende voor ze, maar dit belemmerde de Amsterdammers niet om in de eerste set ‘de mat’ met NOVO aan te vegen, zoals US zelf grappend had aangekondigd. Coach Kees van de Meent moest weer schakelen met zijn verdediging tegen een sterk serverende tegenstander. NOVO wist aan te haken, maar de set ging met 25-18 naar US. Daarna bleek NOVO gebroken en dacht US het matje vanaf de 2e set echt goed schoon te vegen. Bij een 7-1 achterstand moest NOVO zichzelf herpakken, wat hen na een goed geplande time-out lukte. Tom van de Meer wist met zijn spong-float service de in Ajax-tenue gehulde libero geheel uit vorm te brengen. NOVO wist zichzelf geheel terug in de wedstrijd te vechten naar 21-23, maar beloonde zichzelf niet. De passing en het afmaken van de set-ups bleven achter en ook de 2e set bleef in Amsterdam met 25-23.

Het publiek werd beloond met afwisselend spel en teams die bleken aan elkaar gewaagd te zijn. Spelverdeler Tim Oortwijn kon zijn aanvallers Sam Van Straten, Tom van de Meer en Dennis Glasbergen goed bedienen. Deze werden geregeld vrij gespeeld doordat de middenspelers Gijs Paulides en John Klinkenberg zich iedere maal aandienden voor een (schijn)aanval. Ook de servicedruk van NOVO werd opgevoerd en NOVO kreeg in de 4e set een setpunt. Helaas werd het punt niet afgemaakt en US kwam langszij voor de winst met 26-24. Daarna was het toch echt tijd voor NOVO om de mat bij de achterdeur schoon te vegen alvorens ze vertrokken uit Amsterdam. Het goede spel werd doorgezet en ook kwamen de middenaanvallers meer aan bod. US werd geheel overrompeld en NOVO pakte alsnog 1 punt door de vierde set te winnen met 17-25.

Om de hoek bij de sponsor SpriteCloud in Amsterdam werd maar 1 punt gepakt, maar NOVO laat wel nu al ontwikkeling zien. De wedstrijd tegen Protos op 7 oktober zal waarschijnlijk verplaatst worden, maar de Noordwijkers kijken uit naar de volgende krachtmeting in de 2e divisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here