Overbosch krijgt HKV-Restauratieprijs

Voorhout – Het Overbosch krijgt de HKV Restauratieprijs. De Historische Kring Voorhout (HKV) reikt de prijs zaterdag 28 oktober voor de vijftiende keer uit.

Het Overbosch, gelegen op de hoek van de Leidsevaart en de Rijnsburgerweg is al honderden jaren oud, maar wordt sinds december 2011 onderhouden door vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het Overbosch. Sindsdien is het bos enorm opgeknapt en verbeterd, zo oordeelt de HKV. Er is onder meer een kleischelpenpad aangelegd voor mensen met loopbeperkingen. De vrijwilligers zorgen voor nieuwe aanplant en halen exotische woekeraars uit het bos.

De HKV-Restauratieprijs wordt sinds 2002 uitgereikt. De prijs is bedoeld voor waardevolle Voorhoutse objecten die onlangs gerestaureerd en/of verbeterd zijn. Aan de prijs is dit jaar niet een schilderij verbonden, zoals gebruikelijk, maar een tulpenboom. Die wordt zaterdag bij de vijver geplant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here