PvdA: brandveiligheid De Vlashoven nog niet optimaal

Noordwijkerhout – De PvdA-fractie wil dat wethouders Bilars een bluskraan vrijmaakt op De Vlashoven in Noordwijkerhout.

Zo’n twee weken geleden werd de straat opgeschrikt door een dubbele woningbrand. De bluswerkzaamheden liepen enige vertragingen op omdat er een container op de bluskraan stond, zo liet wethouder Martijn Bilars later aan de gemeenteraad weten. Volgens het PvdA-raadslid Jan Janson is de container tot op heden echter niet verwijderd en hij wil weten waarom. Janson wil ook van het College van B&W weten of er regels zijn over de plaatsing van containers.

Bij de brand raakte op 17 september niemand gewond, wel raakten twee huizen zwaar beschadigd.

3 REACTIES

  1. Dat de brandkraan niet vindbaar was door een container die er op stond, heeft niets te maken met de brandveiligheid van de Vlashoven in het algemeen. de brand had namelijk toch wel uitgebroken, die laat zich niet hinderen door een verstopte ondergrondse brandkraan.
    Daarnaast kan de Vlashoven er niets aan doen dat een bedrijf welke de container plaatst, deze op de kraan zet. Dit kan in principe overal gebeuren, en dan kun je niet spreken dat “overal” de brandveiligheid niet op orde is.
    Wanneer je over brandvelig leven praat, heb je het over het plaatsen van melders, brandscheidingen, blussers, bekend zijn met wat te doen bij brand etc…

    Dus wellicht dient de kop aangepast te worden..?

  2. nog grappiger: die bewuste container stond er niet op de avond van de brand maar is een paar dagen daarna geplaatst om de puin agv de brand af re voeren en op die plek is er geen brandkraan! Wellicht moet de wethouder en de PVDA fractie geen eigen onderzoekertje spelen maar bij de getroffenen langsgaan. Zonde weer van de energie en gemeentegeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here