Rooskleurig huishoudboekje gemeente Lisse

Lisse – DeĀ  begroting van de gemeente Lisse laat voor de komende vier jaar een overschot zien. Wethouder Nieuwenhuis presenteerde dinsdag de laatste begroting van het huidige college, volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In deze begroting staan daarom geen nieuwe plannen, wel is er 200.000 euro vrijgemaakt voor nieuw beleid van het nieuwe college. Volgend jaar laat de begroting verder een overschot zien van 200.000 oplopend tot 890.000 euro in 2021. Dat geld zal nodig zijn om het wegvallen van de belasting op gebruik van gemeentegrond, precariobelasting, op te vangen. In 2022 mist Lisse 2,1 miljoen vanwege het schrappen van de precariobelasting. De lasten voor de inwoners blijven volgend nagenoeg gelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here