SDO geeft wedstrijd weg vlak voor tijd

Hillegom – Tijdens drie kwart van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Hillegomse korfballers. Maar afgelopen zaterdag lukte het SDO wederom niet de punten mee naar huis te nemen, op het einde van de wedstrijd kwam SKV nog langszij en won de wedstrijd met 15-14.

Dit seizoen wil het alles behalve vlotten bij SDO, de eerste wedstrijden werden alle verloren. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen het Sleeuwijkse SKV op het programma. Zij hadden nog maar 1 wedstrijd gewonnen voor SDO lagen hier dus kansen om de laatste plaatst te verlaten.

De start van de Hillegommers was veel belovend. Het eerste schot van Tycho van der Zwet was gelijk raak en hij zette de 0-1 op het bord. De gehele eerste helft was het SDO die de boventoon voerde door dynamisch spel en lange aanvallen. Bij rust was de voorsprong opgelopen tot 4-8.

Na rust moest SDO de slordigheden uit de verdediging er uit halen om de overwinning binnen slepen. Ondanks het vertrouwen dat er uit de eerste helft was, kwam SDO slap de kleedkamer uit. En doordat het de voorsprong niet verder kon uitbouwen dan vier doelpunten bleef SKV aan het koord hangen. Met nog vijftien minuten op de klok maakte Youri Besse de 9-13 en bleef SDO aan de goede kant van de score. Hierna volgde een periode waar de Hillegommers erg slordig werden in de verdediging en SKV hier gretig gebruik van maakte om terug te komen. Met nog zes minuten op de klok stond het voor het eerst sinds 2-2 weer gelijk, 13-13. Het was duidelijk dat SKV de flow had gevonden want binnen enkele aanvallen hadden zij zelfs een voorsprong van 15-13 genomen. Met nog enkele minuten te gaan, maakte Rianne Zwaan nog de aansluiter, maar dit mocht niet genoeg zijn voor een punt.

SDO blijft door de nederlaag op de laatste plaats in de derde klasse, met nog drie wedstrijden te gaan in de zaal. Volgende week treedt de ploeg aan op het eigen gras tegen nummer 2 ADO en dan zullen de eerste punten gehaald moeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here