Studie Duinpolderweg: 5 mogelijkheden voldoen

Bollenstreek – Vijf van de zeven varianten van de noordelijke ontsluiting van de Bollenstreek en een deel van Noord-Holland, ook wel de Duinpolderweg genoemd, scoren een voldoende volgens een onderzoek. Dit MER-onderzoek is in opdracht van twee provincies uitgevoerd. Het is nog geheim, maar het Haarlems Dagblad is in het bezit van het rapport. Zij publiceren onder meer dat het Parelinitiatief en NOG Beter 2.0 als mogelijkheden afvallen. De variant voorgesteld door Hillegom, onder meer een weg achter Keukenhof die op de N206 aansluit bij de Ruigenhoek, scoort goed, maar nadeel is dat goede bollengrond verdwijnt en het klassieke landschap achter Keukenhof verstoord wordt. Helemaal niets doen is voor de problemen in Noord-Holland niet goed. Voor de Bollenstreek is het volgens de onderzoekers geen probleem. Wel worden er problemen verwacht bij bruggen over de Ringvaart. De kosten van de vijf varianten lopen uiteen van 180 tot 315 miljoen. Het onderzoek zal nu worden besproken met alle betrokkenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here