Tovertafel SassemBourg in gebruik genomen

Sassenheim – Wethouder Arno van Kempen heeft vrijdag in verpleeghuis SassemBourg een tovertafel in gebruik genomen.

Een tovertafel is een beamer die verschillende spellen op de tafel projecteert. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Bewoners worden er minder apathisch van, gaan meer bewegen en krijgen meer sociale interactie.

Om het geld voor de Tovertafel bijeen te krijgen, schreven twee medewerkers van ActiVite en een familielid van een bewoner verschillende fondsen aan. Door giften van het Jacoba van Beierenfonds, het Nationaal Ouderenfonds, het Pastoraal Fonds, de Protestantse Gemeente Sassenheim en RDO Balije van Utrecht werd de aanschaf van de Tovertafel mogelijk. Vanaf nu rouleert het spel tussen de drie woongroepen voor mensen met dementie in SassemBourg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here