Verdere daling WW-uitkeringen in Holland Rijnland

Bollenstreek – Het aantal lopende WW-uitkeringen in Holland Rijnland is vorige maand gedaald met 2,3%. Eind september 2017 verstrekte UWV 9.315 WW-uitkeringen in de regio. Dit zijn er 221 minder dan in augustus.

Ruim een derde van de WW-uitkeringen gaat naar mensen met een laag beroepsniveau. Laagopgeleide werkzoekenden met een economisch-administratief beroep hebben veel concurrentie op de arbeidsmarkt. Om de kans op werk te vergroten kunnen mensen met een administratief beroep kijken naar andere beroepen.

Op dit niveau zijn er betere kansen in de techniek, bij transport & logistiek en in de agrarische sector.

 

2 REACTIES

  1. Idd Henk, vorige week op de banenbeurs van het UWV in Leiden allemaal 55 plussers die al jaren niet meer in aanmerking komen voor een baan ondanks omscholing en bereid tot minder betaald werk. Heb ik zelf ook ondervonden.. afgewezen: er was al iemand aangenomen toen heb ik onder een andere naam gebeld en toen bleek dat de vacature nog open stond.. Ik mocht nog solliciteren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here