Vlag in top vanwege Coming Out Day in Hillegom

Hillegom – Woensdag 11 oktober is het Coming Out Day. De speciale dag die voor aandacht zorgt voor mensen die nog niet voor hun geaardheid zijn uitgekomen. Wethouder Annechien Snuif hees in Hillegom de speciale regenboogvlag die bij Coming Out Day hoort. Zo wil de gemeente steun uiten aan mensen die nog niet ‘uit de kast zijn gekomen’. De vlag is uiteraard symbolisch, maar de gemeente steunt ook op andere manieren inwoners die moeite hebben met hun geaardheid. Andere gemeenten in de Bollenstreek kwamen ook in actie. Zo werd in Noordwijk de vuurtoren aangelicht met regenboogkleuren. In Lisse werd de vlag niet gehesen. Ondanks pogingen van D66 was een meerderheid tegen het hijsen van deze vlag.

Foto Willem Krol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here