Vol programma voor Hirado-gangers

Noordwijkerhout – Het zijn drukke tijden voor de 12 Leeuwenhorstleerlingen die sinds 6 oktober in Hirado verblijven.

Direct na aankomst in Japan stond al het eerste bezoek gepland aan het Nederlandse handelshuis uit de VOC-tijd en het Matsura historisch museum. Daarna volgde een welkomstceremonie van de Japanse gastgezinnen voor de Noordwijkerhouters. Na een aantal kennismakingsspelletjes konden de leerlingen mee naar huis en startte het echte Japanse avontuur.

De volgende dag bezochten de Leeuwenhorsters gekleed in zomerkimono het oude stadscentrum. Een druk programma volgde met onder meer een kookworkshop, een Japanse badceremonie en nationale presentaties van beide landen. Maandag brachten de leerlingen door met hun gastfamilies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here