Voorlopig akkoord over nieuw complex FC Lisse

Lisse – FC Lisse krijgt een nieuw sportcomplex voor een bedrag van 6,5 miljoen euro. Dat is het akkoord dat de club met het college van B & W heeft gesloten, maar de gemeenteraad moet daar nog mee akkoord gaan. Het gaat uitsluitend om nieuwe gebouwen en niet om de velden. In het plan is ook een nieuwe gemeentelijke sporthal opgenomen voor een bedrag van 3,7 miljoen. Het gaat om een programma van eisen waarover men het eens is, een ontwerp is er nog niet. FC Lisse moet eenmalig 500.000 euro bijdragen. Dat wordt volgens de club een behoorlijke opgave, maar mogelijk zijn er kansen door zelfwerkzaamheden. Het bedrag van een half miljoen is volgens de gemeente een soort tegenprestatie tegen het kunstmatig laag houden van de huur. Nieuwbouw bleek in vergelijking met renovatie of technisch in stand houden wel de beste oplossing. Wethouder Nieuwenhuis is het als enige van het college van B & W niet eens met het akkoord. Hij vindt dat er eenmalig en structureel een te hoge bijdrage van de gemeente wordt gevraagd.

Voor de uitleg van Chris van der Salm van Fc Lisse klik hieronder.

Voor de uitleg van wethouder Cees Ruigrok klik hieronder.

1 REACTIE

  1. Een enorme financiƫle last wordt er op schouders van de plaatselijke belastingbetalers neergelegd. Voorlopig ben ik het eens met wethouder Nieuwenhuis. Mogelijk kunnen ze hier een verkiezingstijd van maken? Mogen alle partijen precies uitleggen hoe ze hier over denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here