Warmondse archeologiedagen goed bezocht

Warmond – Veel belangstelling was er afgelopen weekend voor de Nationale Archeologiedagen. In dat kader had het Historisch Genootschap Warmelda een tentoonstelling in Grand-café De Oude School ingericht.

Bezoekers konden daar bijzondere vondsten uit de Warmondse bodem bekijken, zoals een gave Jacobakan uit 1300 en een Romeinse munt uit de tweede eeuw. Informatiepanelen gaven uitleg over de verschillende Warmondse opgravingen. Parel op de kroon was een maquette van het verdwenen kasteel Dirks Steenhuis, dat stond waar nu kinderboerderij De Kloosterhof is gelegen.

De tentoonstelling gaat nog door in het Trefpunt aan de Herenweg in Warmond. De informatiepanelen zijn daar overdag in de ‘Kleine zaal’ nog te zien tot de Kunstweek. Toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here