Werkgelegenheid in Holland Rijnland groeit sterk

Bollenstreek – De werkgelegenheid in Holland Rijnland groeit dit jaar en volgend jaar met 9.700 nieuwe banen. Deze groei zorgt voor een daling van het aantal WW-uitkeringen. Vooral in de techniek, bouw, zorg, ICT en logistiek zijn goede banenkansen.

Toch profiteert niet iedereen van deze grotere kans op werk. Er zijn ook beroepen met minder goede kansen. Dat geldt bijvoorbeeld voor economische en administratieve beroepen op lager en middelbaar niveau, zoals administratief medewerker, receptionist, (directie-)secretaresse of hoofd secretariaat.

Daarnaast blijft het voor langdurig werklozen, laag opgeleiden, 50-plussers en personen met een arbeidsbeperking lastig om werk te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here