Werkgevers bijgepraat over inhuren statushouders

Bollenstreek – De ISD Bollenstreek (ISD) en het Servicepunt Werk (SPW) hebben een Ronde Tafelbijeenkomst voor werkgevers georganiseerd. Doel was werkgevers te informeren en enthousiasmeren om statushouders in dienst te nemen of een stage/werkervaringsplek aan te bieden.

Zestien werkgevers uit de regio dachten en praatten mee. Werkgevers die al statushouders in dienst hebben traden op als ambassadeur. Ze waren open over hun ervaringen en de problemen waar ze tegenaan liepen. De meeste statushouders zijn doorzetters, aldus een van hen. Maar soms is een extra training of taalcursus nodig om goed te kunnen functioneren. Een langere adem is dus essentieel.

Het SPW gaat met werkgevers in overleg om te kijken of zij samen tot projecten kunnen komen. Werkgevers met belangstelling kunnen zich melden via info@servicepunt-werk.nl en telefonisch op
(0252) 36 09 30.

2 REACTIES

  1. We worden vervangen! En dat loopt gesmeerd. Links’ natte droom van iedereen is zielig dus kom maar binnen en de vvd heeft hiermee succes met hun loonmatiging beleid. En er zit uiteraard extra subsidie op deze werklui.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here