Noordwijkse raad akkoord met parkeerverwijssysteem

De oranje en blauwe cirkels geven de borden van het parkeerverwijssysteem aan.
Noordwijk – De gemeenteraad is donderdag tijdens de raadsvergadering akkoord gegaan met een parkeerverwijssysteem door middel van borden. Aanleiding is de komst van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Dat is een snelle lijn van Noordwijk naar Schiphol. Om de doorstroming van het openbaar vervoer te verbeteren wil de gemeente het strandverkeer stimuleren om gebruik te maken van de route Gooweg-Northgodreef. Het parkeerverwijssysteem vermindert ook het zoekverkeer naar een vrije parkeerplaats. Mogelijkheden worden al met blauwe, dynamische borden langs de N206 aangegeven. De provincie Zuid-Holland financiert het systeem. Bij uitbreiding van parkeerruimte in de vorm van parkeergarages kan het systeem makkelijk aangepast worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here