Vredes-logo op vuurtoren

Foto Willem Krol

Noordwijk – Er is een nieuw licht-logo voor de Noordwijkse vuurtoren: een vredeslogo. Zondag werd het onthuld.

Het is een initiatief van de groep Samen voor Vrede en de onthulling vormde de start van de Noordwijkse Vredes-manifestafette. In de Muze werd vervolgens een vredesverklaring overhandigd aan allerlei groeperingen. Aan de hand van stellingen spraken zij over vrede in Noordwijk en wereldwijd.

Samen voor Vrede is in november 2015 opgericht, na de aanslagen in Parijs. Kerken, de moskee en de gemeente organiseerden toen op initiatief van Nick Duindam een vredesbijeenkomst. Ieder half jaar wordt sindsdien iets georganiseerd om de onderlinge banden tussen Noordwijkers te stimuleren en daarmee de vrede te bevorderen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here