Anthos reikt Emanuel Sweertsprijs uit

Hillegom – Anthos-voorzitter Henk Westerhof heeft dinsdag de Emanuel Sweertsprijs uitgereikt aan de Plant Health Inspection Service van het United States Department of Agriculture (USDA/APHIS). Pas vijf keer eerder werd deze prijs uitgereikt door de handelsbond voor de bollensector, die is gevestigd in Hillegom.

De Emanuel Sweertsprijs is bestemd voor personen of instellingen die een belangrijke stimulans hebben gegeven aan de activiteiten van Anthos en de afzet van bloembollen en boomkwekerijproducten. De prijs is vernoemd naar Emanuel Sweerts, die leefde van 1552 tot 1612 en wordt gezien als de eerste exporteur van bloembollen, zaden en planten.

De laatste keer dat deze prijs uitgereikt werd, was in 2006 aan de toenmalige Plantenziektenkundige Dienst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in