Bouw windmolens mag van Raad van State doorgaan

Foto: archief Bo

Noordwijk – De bouw van windmolens voor onder meer de kust van Noordwijk mag van de Raad van State doorgaan. Woensdag werd de uitspraak bekend en alle bezwaren van onder meer de stichting Vrije Horizon zijn van tafel geveegd. Het gaat om twee kavels met per kavel 63 windmolens van maximaal 251 meter hoog op een afstand van 22,2 kilometer. Volgens het ministerie van Economische Zaken zijn deze windmolens op een heldere, zomerse dag slechts 18% van de tijd zichtbaar. De RvS oordeelt dat de molens geen negatieve, economische gevolgen hebben voor de kustgemeenten. Het aangedragen alternatief IJmuiden Ver is vanwege kosten, continu├»teit in ontwikkeling van windenergie en zekerheid voor betrokken partijen ook niet gehonoreerd.

Klik hier voor de uitspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here