Buitenkast met AED voor gemeentehuis Noordwijk

Foto Willem Krol

Noordwijk – Aan de buitenmuur van het gemeentehuis hangt sinds woensdag een AED. Wethouder Marie José Fles kreeg uit handen van sponsor Huschka Groep de gebruikerscode van de levensreddende buitenkast.

Noordwijk doet mee Hartveilig Wonen, een vorm van burgerhulpverlening bij reanimatiemeldingen. Een vrijwilliger uit de onmiddellijke omgeving wordt via whatsapp gewaarschuwd en start de reanimatie. Zo worden de minuten tot de ambulance ter plaatse is overbrugd. Noordwijk is hiervoor nog op zoek naar extra burgerhulpverleners.

Daarnaast vraagt de gemeente bedrijven en instellingen die een AED in hun pand hebben hangen om deze naar buiten te verhuizen. In een buitenkast zijn de apparaten 24 uur per dag beschikbaar voor hulpverleners.

2 REACTIES

  1. Denkt de gem nu echt dat ze blijven hangen ze kunne nog niet van gloeiend ijzer afblijven en hang ze niet buiten voor nieuwjaar want dan blazen ze hem op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here