Geen doelpunten bij Foreholte tegen HVV

Voorhout – De nummers 12 en 13 van de ranglijst leverden precies het te verwachte resultaat: een gelijkspel, en dan ook nog zonder doelpunten. Beide ploegen stopten enorm veel energie in de wedstrijd, maar de staat van het HVV-hoofdveld en de versterkte defensies lieten nauwelijks open kansen toe, laat staan mogelijkheden.

In deze degradatiekraker begonnen de Voorhouters goed aan de wedstrijd en drukten zij de thuisclub terug op eigen helft. Foreholte forceerde vier hoekschoppen, maar die leverden niet echt gevaar op. Dit kwam te meer omdat de 1e jaars A-junior doelman van HVV, Azar Ghennem, ondanks zijn niet echt imponerende gestalte, heerste in zijn doelgebied. Ghennem ontpopte zich gaande de wedstrijd tot een schier onneembare horde voor Foreholte en speelde nagenoeg foutloos.

Het was voor beide ploegen negentig minuten ploeteren, terwijl de aanvallers ook nog moesten opboksen tegen een overtal aan verdedigers. Individuele acties waren nauwelijks aan de orde op het sompige veld. De wedstrijd zou wel eens beslist kunnen worden door een toevallige stuit of een doorschietende bal. Op het half uur plaatste de mee naar voren getogen HVV-verdediger Diederik Janssen de tweede corner met het hoofd op de bovenkant van de lat boven doelman Guijt. Daarna was het de beurt aan Foreholte toen Tom Bleijswijk een kansrijke vrije trap over het doel schoot. Even later kopte spits Toni Arroyo uit een scherpe voorzet van Sten Admiraal de bal strak op doel, maar de HVV-doelman keerde de doelpoging.

Na de thee pakte de thuisploeg de zaken energieker aan en ging op zoek naar de voorsprong. Luuk Coenraadts schoot nog ruim naast, maar Jaap Donker kon de voorzet controleren om vervolgens recht op de Foreholte-goalie te schieten. Ten laatste was het opnieuw Coenraadts die de bal volkomen vrijstaand overschoot, terwijl keeper Guijt uit positie was. De Voorhouters herstelden zich en gingen ook gecontroleerd op weg naar het HVV-doel. Even leek Foreholte zelf de Hagenaars aan een voorsprong te gaan helpen, maar Matthijs Guijt kon nog net een hand tegen de inkomende bal krijgen. Nadat de bal twee keer op de bovenkant van de lat stuiterde verdween de bal tot opluchting van de meegereisde supporters achter het doel.

Beide ploegen wisselden verse krachten in de ploeg, maar met nog tien minuten te spelen ging Joost van Dam met een rode kaart van het veld. HVV rook de overwinning en dit keer was het verdediger Ernest Janssen die met een soort van omhaal opnieuw doelman Guijt op zijn weg vond. De grootste kans was echter voor de Voorhouters toen de ingevallen A-junior Boyd van Steijn na de enige fout van keeper Ghennem vrij kon inschieten. Maar zijn poging werd door de HVV-verdediging van de lijn gehaald. Zo kwam er na vijfennegentig minuten een einde aan een wedstrijd waarvan je van te voren kon voorspellen dat de doelpunten schaars zouden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in