Geen lampionnentocht voor oorlogsslachtoffers ter zee

Noordwijk – Er komt geen lampionoptocht om de slachtoffers te herdenken die in de Eerste Wereldoorlog op zee omkwamen.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op de vraag van het CDA hierover. Die partij herinnerde het college aan een motie over de herdenking die in 2014 werd aangenomen. In 2015 vond de herdenking plaats met een lampionoptocht van het monument aan de Koningin Wilhelmina Boulevard naar de gemeentelijke begraafplaats. Noordwijkse scholieren droegen de lampionnen. In 2016 kwam de herdenking niet van de grond, aldus het college, omdat een deel van de scholen niet kon of wilde meewerken.

Toen is besloten de herdenking te verkleinen naar een kranslegging door de burgemeester, tijdens het programma van 4 mei.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in