Hillegomse boer roept op om petitie te tekenen

Hillegom – De eigenaar van boerderij Elsbroekerwei aan de Leidsestraat in Hillegom roept op om een petitie te tekenen waarbij zeldzame runderrassen vrijgesteld worden van fosfaatrechten. Dat heeft te maken met de hoeveelheid mest. Op de boerderij worden blaarkoppen gehouden op een natuurlijke wijze. De boerderij loopt echter een groot risico. Nederland dreigt het door de EU opgelegde mestplafond te overschrijden. Daarom zal in 2018 de fosfaatwetgeving ingaan, die inhoudt dat je rechten moet hebben om koeien te melken. Deze rechten zijn veel geld waard, waardoor het interessant wordt om een zo hoog mogelijke melkproductie per koe te realiseren. Dieren die een lage productie hebben, zullen eerder worden afgevoerd. En dat geldt nu juist voor de oude dubbeldoelrassen zoals blaarkoppen. Een oplossing is deze rassen vrij te stellen van deze fosfaatrechten. Voor de petitie klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in