“In zee geen luchthaven”

Foto BE Architecten en ingenieurs

Noordwijk – Minister Cora van Nieuwenhuizen voelt niets voor een luchthaven in de Noordzee. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Schiphol zit vol en de ophef over Lelystad Airport wordt steeds groter. De minister vindt de plannen voor een luchthaven in zee echter niet realistisch. In de Provinciale Staten van Zuid-Holland werd eerder een motie van D66 en 50Plus aangenomen die vraagt om een verkenning van de mogelijkheid voor een vliegveld op een eiland voor de kust. Minister Nieuwenhuizen verwijst naar onderzoeken, waaruit blijkt dat de kosten van zo’n luchthaven te hoog zijn in verhouding met de opbrengsten.

Over de groei van de luchtvaart gaat ze nu in gesprek met bestuurders uit de regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here