Onderwijs en bedrijfsleven smelten samen in uniek project in Hillegom

Hillegom – In Bloemswaard werd donderdag gevierd dat in januari daar het project Samen Zorgen start. Kinderen uit de bovenbouw van het Fioretti die moeite hebben met theorie en meer praktijkgericht zijn, gaan leren en werken al op jonge leeftijd ervaren in Bloemswaard. Er komt zelfs een klaslokaal en de leerlingen kunnen bij goed resultaat doorstromen naar het MBO. Het is het eerste resultaat van een platform met onderwijs, ondernemers en overheid dat 2 jaar geleden is gestart. Niet alleen leerlingen worden geholpen, ook Bloemswaard waar men veel vacatures heeft. De gemeente voorkomt schooluitval met mogelijk jeugdhulpgevolgen en verbindt bedrijfsleven met onderwijs. Men start nu in de zorg, maar ook andere sectoren zoals de bollensector zitten aan tafel. In het platform zit ook het NOVA-college in Haarlem dat al dergelijke projecten succesvol in gang heeft gezet en het graag verder wil uitrollen in de Bollenstreek.

Klik hieronder voor de toelichting van Joke Ricke van Bloemswaard en Marc van Buuren van het Fioretti.

Klik hieronder voor de toelichting van de heer Dijkshoorn van het NOVA College en wethouder Fred van Trigt van Hillegom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in