Plan voor koeienstal in ecozone Hoogewegpolder

Noordwijk – B&W van Noordwijk gaan akkoord met de bouw van een nieuwe koeienstal aan de Hoogeveenseweg.

Veehouder Salman had een vergunning gevraagd voor de nieuwbouw van zijn stal. De stallen die er nu staan zijn dringend aan vervanging toe en Salman wil in de plaats daarvan een stal bouwen voor 125 koeien. Het perceel ligt echter in de Hoogewegpolder, deels in de ecologische zone. Daar mag niet worden gebouwd. Toch willen B&W meewerken aan de stal. Voor het natuurweidebeheer en de weidevogelstand is het van belang dat het gebied wordt begraasd en niet wordt gemaaid.

Provincie en natuur- en vogelbescherming hebben geen bezwaar tegen het plan. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.