Rijverbod en taakstraf na aanrijden ouder echtpaar

Lisse – Een 20-jarige Lissenaar die na een nacht doorhalen met drugs in Lisse een fietsend echtpaar van de straat reed, hoeft niet de cel in. Wel raakt hij zijn rijbewijs voor minstens twee jaar kwijt en krijgt hij een taakstraf van 240 uur. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De Lissenaar reed op 11 december vorig jaar de man en vrouw aan, die op weg waren naar de verjaardag van hun dochter. Het oudere paar liep daarbij zware verwondingen op, zoals een klaplong en gebroken ribben, nek- en rugwervels. De bestuurder had die nacht xtc genomen en dommelde ’s ochtends weg achter het stuur.

Omdat niet kon worden bewezen dat de Lissenaar nog onder invloed was ten tijde van de aanrijding, kreeg hij geen celstraf maar bleef het bij een rijverbod en een taakstraf.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in