Vragen over bouwtempo BAVO-terrein

Noordwijkerhout – PvdA-raadslid Jan Janson wilde tijdens de raadsvergadering donderdag weten of er niet te snel te veel woningen worden gebouwd op het BAVO-terrein. Hij had uit de media vernomen dat de nieuwe eigenaar, Novoform/Trebbe 670 woningen in 4 a’ 5 jaar wil realiseren. Volgens Janson is echter afgesproken dat er 40 woningen per jaar worden gebouwd. Noordwijkerhout heeft afgesproken om 120 woningen per jaar te bouwen, maar dat zouden dan 200 huizen worden per jaar, waardoor er later problemen zouden kunnen ontstaan. Wethouder De Jong verwees naar de aantrekkende markt en de vraag. Volgens hem sluit het BAVO-plan nog steeds aan bij de gemaakte afspraken. Toch gaat de politiek er nog een keer over praten omdat NZLokaal en VVD ook meer willen weten.

3 REACTIES

  1. Meneer Jan Janson van de PVDA heeft zelf al een mooi huis, daarom heeft hij geen haast Er zijn ook heel veel mensen die hebben geen woonruimte.

  2. Ik heb inderdaad een mooi huis en gun dat ook aan iedereen. Maar ik pas er voor de woningnood van Amsterdam en Haarlem hier op te lossen waardoor er over 5 jaar geen nieuwbouw locaties voor onze eigen inwoners beschikbaar zijn.

  3. Met 40 woningen per jaar kan de woningnood in Noordwijkerhout echt niet worden opgelost, dan moet je de woningen alleen aan Noordwijkerhouters verkopen, maar dat werkt niet, want de makelaar bepaalt aan wie de woningen verkocht worden, de gemeente heeft hier niets over te vertellen, dus ook de 40 woningen per jaar
    kunnen aan mensen van buiten Noordwijkerhout verkocht worden. Het is zo schaars met nieuwe woningen dat
    de toewijzing door de makelaar ook niet eerlijk verloopt, want er word niet geloot met een notaris erbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here