Archeologische vondsten Offem Zuid te zien in bieb

Foto Willem Krol

Noordwijk РWethouder Marie Jos̩ Fles heeft vrijdagmiddag in de bibliotheek de tentoonstelling geopend over de archeologische vondsten die werden gedaan bij proefopgravingen in Offem Zuid. Ook werd een boek gepresenteerd over het onderzoek.

Schrijver Adrie Tol hield vervolgens een lezing over het grondonderzoek, dat tussen 2016 en 2017 werd gedaan vanwege de bouw van de nieuwbouwwijk. Via 54 gemaakte sleuven werden in de lagere gedeelten akkersporen gevonden. Ook werd nederzettingsafval gevonden, zoals steen en dierlijke resten.

Bij de hogere delen werden duidelijker bewijzen van bewoning gevonden, zoals aardewerk en twee waterputten van 1800 – 2300 jaar oud.

Foto’s Andrea Geijteman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here