Ook Zuid-Hollands Landschap luidt noodklok over Duinpolderweg

Foto Zuid-Hollands Landschap

Bollenstreek – Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft een zienswijze ingediend bij de provincies Zuid- en Noord-Holland tegen de voorgenomen aanleg van de Duinpolderweg tussen de N206 en de N205 (Zilk – Hoofddorp).

Het voorkeurstracé loopt dwars door de beschermde Vosse- en Weerlanerpolder bij Hillegom, een van de laatste bolwerken van weidevogels in de regio. De kwetsbare natuur en het historisch waardevol landschap dreigen onherstelbare schade op te lopen als de weg daar wordt aangelegd, aldus de stichting, die het gebied beheert.

Het Zuid-Hollands Landschap vraagt zich af of het tracébesluit zorgvuldig tot stand is gekomen en dringt aan op een nieuwe afweging.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here