Geluid sporthal de Vosse moet getemperd worden

Eigen foto sporthal de Vosse.

Hillegom – De gemeenteraad besluit donderdag over geluidswerende tussenwanden en muurplaten voor sporthal de Vosse. Kosten bedragen 188.000 euro. De klachten over geluid spelen al jaren. Vooral het toenemend gebruik door basisscholen levert geluidsoverlast op. Vakdocenten zouden zich moeilijk verstaanbaar kunnen maken. In 2012 bleek al uit onderzoek dat wettelijke geluidsnormen worden overschreden. Toen werd gekozen voor beperkte aanpassingen, maar die blijken niet te werken. Ook vanwege de Arbowet moet de sporthal aangepast worden. Sportfondsen Hillegom heeft opnieuw actie ondernomen vanwege een klacht van onderwijsorganisatie de Sophia Stichting. Het bureau dat destijds onderzoek deed, heeft als oplossing tussenwanden geadviseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here