Landgoed Calorama wordt hersteld en heringericht

Noordwijk РLandgoed Calorama aan de Gooweg wordt opgeknapt en heringericht. Wethouders Marie Jos̩ Fles en Martijn Bilars (Noordwijkerhout) tekenden hiervoor een overeenkomst. Provincie Zuid-Holland, Holland Rijnland, gemeente Noordwijk en Stichting Calorama Everwijn Taets van Amerongen trekken de knip voor de opknapbeurt.

Onder de laatste particuliere eigenaar was Calorama vanaf 1970 gesloten voor publiek. Dat verandert. Er komt een passende vorm van openstelling voor het publiek. Maar voordat het zover is moet het 5 hectare grote landgoed worden opgeknapt.

Zo wordt de vijver gerestaureerd en worden de lanen en hagen in oude glorie hersteld. Ook het rosarium, de voormalige moestuin en het bollenveld worden heringericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here