143 Greenport-woningen bij Pilarenlaan mogelijk

Noordwijkerhout – Bij de Pilarenlaan, ten oosten van de Maandagsewetering, is de bouw van 143 woningen mogelijk. Dat blijkt uit een zogenoemde stedenbouwkundige verkenning, waar de gemeenteraad zich op 21 juni tijdens een commissievergadering over buigt. Zo’n verkenning houdt in dat zo veel mogelijke zaken zijn uitgezocht. B & W zijn enthousiast omdat de woningen straks een goede ontsluiting hebben, dichtbij de bebouwde kom liggen en het bollengebied daar verrommeld is. Grondeigenaren willen ook meewerken. Het gaat om zogenoemde Greenport-woningen. Bouw van deze huizen zorgt voor inkomsten voor de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) die het geld inzet om de Bollenstreek te verbeteren. Haalbaarheid is overigens niet definitief, dat hangt af van de kosten, planologie en de mening van de gemeenteraad.

2 REACTIES

  1. Een goede ontsluiting ? Betekent dat de heren eindelijk wat aan de dagelijkse ellende op de ’s Gravendamseweg gaan doen ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here