Aantal ww-uitkeringen daalt langzamer dan landelijk gemiddelde

Bollenstreek РIn de regio Holland Rijnland, waartoe ook de Bollenstreek behoort, daalt het aantal WW-uitkeringen in mei 2018 net iets minder hard dan in Nederland. Eind mei 2018 verstrekte het UWV 8.113 WW-uitkeringen in Holland Rijnland. Dit zijn er 316 minder dan in april, een daling van 3,7%. Deze daling is iets minder sterk dan de landelijke daling. Dat komt deels doordat het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking in Holland Rijnland met 2,8% in mei 2018 lager ligt dan het landelijk gemiddelde. In vergelijking met vorig jaar daalt het aantal WW-uitkeringen met 19,9%, ofwel 2.015 uitkeringen. In Nederland doet zich een daling van 22% voor. Ruim twee derde van de daling in Holland Rijnland komt voor rekening van de sectoren zorg & welzijn, zakelijke diensten (inclusief uitzendbureaus) en handel.


Bijlagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.