Alleen Teylingen positief in Bollenstreek over financiering Leidse ijsbaan

Foto: 333m.nl

Bollenstreek – Van de vijf gemeenten in de Bollenstreek is alleen het college van B & W in Teylingen positief gestemd over een 333 meter ijsbaan in Leiden. De gemeente Leiden is al akkoord met een 250 meter baan en heeft daar 15 miljoen voor over. Een 333 meter baan zou een volwaardig complex opleveren met bijvoorbeeld betere kansen op energieneutraliteit. Dan is er echter 3,2 miljoen extra nodig. Gezien de regiofunctie van een ijsbaan werd een beroep gedaan op de gemeenten in de regio. Teylingen wil meedenken in de realisatie door regionale samenwerking, maar verdere uitwerking en groen licht van de gemeenteraad zijn nog nodig. Lisse en Hillegom doen niet mee omdat hun schaatsers meer op Haarlem gericht zouden zijn. Noordwijk en Noordwijkerhout zien een bijdrage niet zitten. Inmiddels lopen allerlei acties om geld te realiseren, zie 333m.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here