B & W willen door met bibliotheek in De Zilk

Bibliotheekservicepunt in De Zilk werd in 2016 geopend.

Noordwijkerhout – B & W willen het bibliotheekservicepunt in De Zilk voort zetten. De kleinschalige voorziening is gevestigd in het gebouw waar ook basisschool de Egelantier gehuisvest is. Het servicepunt werd in 2016 geopend als vervanging van de bibliobus. Na een jaar zou geĆ«valueerd worden, maar dat gebeurt door ziekte nu pas. B & W zijn positief omdat 35 bezoekers per openstelling op woensdag- of vrijdagmiddag een aantal is dat licht daalt, maar minder snel dan in de jaren daarvoor. Bovendien lijkt het aantal nu te stabiliseren. Alternatieven zoals de bibliobus of bezoek van bibliotheken in Hillegom en Noordwijkerhout zou bovendien een verslechtering opleveren. De exploitatiekosten bedragen 17.000 euro per jaar. De gemeenteraad buigt zich er 28 juni over tijdens een commissievergadering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here