Bollenkwekers verminderen vervuiling sloten

In 2016 werd het project gestart bij Van der Slot in Noordwijkerhout.

Bollenstreek – Twaalf bollenteeltbedrijven zijn de afgelopen 2 jaar in het project ‘Schoon erf, schone sloot’ aan de slag gegaan om de afspoeling van gewasbeschermingsmiddelen vanaf hun erf te verminderen. De ondernemers hebben daarvoor structurele maatregelen genomen en zijn zich hierdoor veel bewuster geworden van het probleem van emissies van hun erf voor de waterkwaliteit. Het project is uitgevoerd door tijdens het ontsmetten en planten van bloembollen monsters van het afspoelend water vanaf het erf te nemen en daarna te analyseren op de aanwezigheid van gewasbeschermingsmiddelen. Na deze metingen werden maatregelen door de bedrijven genomen. In Noord-Holland is er al sprake van 70% minder vervuiling. Doel is om voor 2021 bij 450 telers 80% vermindering te realiseren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here