Garages bij Huis ter Duin en Vuurtorenplein beste parkeeroplossing

Noordwijk – Een tweelaagse parkeergarage aan de zeekant van Huis ter Duin samen met een tweelaagse ondergrondse garage bij het Vuurtorenplein is de beste oplossing voor het opvangen van een onderzocht tekort van 1106 plekken op Noordwijk aan Zee. Dat bleek donderdag tijdens een presentatie in de Muze. Kosten bedragen 46,5 miljoen, verlies parkeerinkomsten 575.000 euro. Tweede keuze zijn vier ondergrondse parkeergarages op het Wantveld, Palaceplein, Vuurtorenplein en Schoolstraat. Kosten 43,5 miljoen, verlies parkeergeld 1,5 miljoen en lastig exploitabel. Parkeren onder de KW en Parallelboulevard blijkt niet haalbaar. Verder moet een transferium drukke dagen opvangen. De uiteindelijke beslissing laat men over aan de nieuwe gemeenteraad. Klik hier voor een filmpje over parkeeroplossingen.

5 REACTIES

  1. Hoezo beste oplossing?
    Het is duur, levert extra verkeersdruk op in de dorpskern en er zijn alternatieven voor handen.
    Zoals twee lagen parkeerdek onder het Wantveld. Dit levert 1200 parkeerplaatsen op, is goedkoper (1200 keer 35.000 is 42 milj.) en het Wantveld heeft met de Northgodreef een prima ontsluitingsroute.

  2. Transferium buiten Noordwijk / zee en met instap bus naar centrum cq strand. Houd zoveel verkeer uit de kern.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here