Gemeente Hillegom zorgt voor snel internet in buitengebied

Hillegom – Bewoners en bedrijven aan de Noorder Leidsevaart en Margrietenlaan krijgen uiterlijk begin 2019 snel internet. B & W stellen dit voor aan de gemeenteraad. Hillegom wil overal in de gemeente snel internet. Waar dat nu nog niet het geval is en er geen plannen van marktpartijen zijn om het aan te leggen, steunt de gemeente de aanleg. Het gaat hier om in totaal 60 adressen. Bedrijven betalen een eigen bijdrage van 450 euro, inwoners 245 euro. De gemeente financiert 1000 euro per adres, totaal dus 60.000 euro. 95% van de bedrijven en inwoners moet wel met de eigen bijdrage akkoord gaan. Deze is al wel met vertegenwoordigers van de twee straten bepaald. Als de raad akkoord gaat, blijven er in Hillegom nog 80 adressen over waar geen snel internet is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here